Verborgen verleden in het heden!

Gouden BruiloftOnverwacht kwam ik een pareltje tegen. Na een tweetal spannende detective afleveringen op tv, nog even kijken naar wat slow tv, om even tot rust te komen voor het slapen gaan. Deze keer een herhaalde aflevering van “Verborgen Verleden“, met in de hoofdrol Claudia de Breij. In Verborgen verleden gaan bekende Nederlanders op zoek naar hun familiegeschiedenis. Onderuit hangend zie ik hoe Claudia door Utrecht gaat en uiteindelijk in de buurt van de Kleine Eligensteeg (tegenwoordig Eligenstraat) terecht komt. Omdat ik die straat ken vanuit mijn eigen genealogie, zeg ik: “Straks waren haar voorouders nog buren van de mijne!”

Tot mijn verbazing heeft Claudia een kwartierstaat in haar hand, die duidelijk de naam Linnebank in zich draagt. Het wordt helemaal mooi als mijn betovergrootvader Johannes Everardus Linnebank (1816 – 1901) ook één van haar overgrootvaders is.

Ik volgde de aflevering dan ook met extra aandacht. Het is allemaal nog leuker als het verhaal van Johannes Everardus Linnebank en zijn echtgenote Clasina Elisabeth Tiesman (1819 – 1900) wordt verteld. Geplaatst in het Utrechts Nieuwsblad van 2 juni 1900, met als titel “Gouden Bruiloft”.

Het was even wat werk, maar ik kon vervolgens de gegevens van het Officiële Utrechts Archief vergelijken met hetgeen ik zelf heb gevonden. Ik ben dan best trots als de door mij gevonden gegevens overeenkomen met de gegevens in het programma. Om onverklaarbare wijze is niet de gehele stamboom uitgezocht. Zo heb ik gegevens over de oudste voorouder in 1660 genaamd Linnebach en afkomstig van een plek uit de omgeving van Selm.

Het tweede deel van het programma richt zich verder op de familie de Breij en is voor ons minder interessant.

Voor wie het wil weten hieronder de “familie” verhouding!

 

Verwantschap diagram

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten